XIV Jornada de Patrimoni - PEU. Una perspectiva inclusiva

Escrit per Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

La XIV Jornada de Patrimoni reuneix, un any més, els grups locals del projecte Patrimoni – PEU i la xarxa tècnica del PEU i està oberta a interessats en el projecte, la gestió cultural i la dimensió social del patrimoni.

Aquesta jornada constitueix l'espai de trobada més important de la xarxa de comunitats patrimonials del projecte Patrimoni - PEU. En aquesta edició, la perspectiva inclusiva del patrimoni constitueix el tema principal de la jornada. Comptarem amb la participació de Rita Redondo i Andrea Moreno, que compartiran tota una sèrie d'experiències en projectes d'aplicació terapèutica del patrimoni amb persones amb demències i basades en teràpies de reminiscències amb objectes etnològics.En el transcurs de la jornada es realitzarà la presentació del número 11 de la revista Memòria Viva, formada per articles dels grups locals del projecte i per tota una sèrie de recerques realitzades per especialistes en gestió cultural, educació patrimonial i artística, patrimoni industrial, inclusió o interpretació del patrimoni.

Els grups de Patrimoni tindran el seu espai per a presentar les seves comunicacions i la Jornada culminarà amb l'Assemblea Anual del projecte, en la qual es decideix el desenvolupament a mitjà i llarg termini d'aquesta xarxa de comunitats patrimonials.

Programa
09.45 h. Lliurament de materials
10.00 h. Inici de la XIV Jornada de Patrimoni - PEU. Presentació institucional a càrrec de Carmen Lázaro Guillamón, Vicerectora de Cultura i Relacions Insitucionals
10.15 h. Presentació del número 11 de Memòria Viva
10.30 h. Ponència "Patrimonis inclusius: etnoreminiscències, demència i majors". Rita Redondo Flores i Andrea Moreno Martín
11.30 h. Pausa - cafè
12.00 h. Comunicacions dels projectes de Patrimoni - PEU
13.00 h. Assemblea Patrimoni
14.00 h. Clausura de la jornada.
14.30. Dinar

Resums de ponència i comunicacions

Inscripció: (enllaç)

XIV Jornada de Patrimoni. Llotja del Cànem de Castelló, Seu de la Universitat Jaume I en la ciutat.