El vídeo del taller “Els nostres Patrimonis” (projecte Persones, llocs, històries - #peopleplacesstories)

Escrit per Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

El 28 de juliol de 2018 va tenir lloc la XIII Jornada del projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I. En aquesta jornada es va desenvolupar la tercera fase del projecte anual “Persones, Llocs, Històries - #peopleplacesstories” amb la realització del taller “Els nostres patrimonis”.

Persones, llocs, històries ha estat coordinat per Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I i s'emmarca en la xarxa de la Convenció de Faro del Consell d'Europa i en les activitats de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Taller “Els nostres patrimonis”.
El desenvolupament d'aquest taller va ser dut a terme per l'empresa ARAE, Patrimonio y Restauración per a Patrimoni – PEU i l'objectiu va ser el de reflexionar sobre la importància i valor del nostre patrimoni quotidià. Amb aquest plantejament, es va fer una convocatòria als participants a la Jornada perquè portessin un objecte patrimonial propi que ells consideressin especial. Per a aquells que van voler participar, però no van poder assistir a la Jornada, es va facilitar la possibilitat d'enviar-nos els seus patrimonis per correu postal a la Universitat.

Les aportacions rebudes van servir per a construir, de manera col·laborativa, una instal·lació patrimonial de caràcter efímer que ens fes reflexionar sobre el patrimoni, el seu valor i la seua re-identificació des d'un punt comunitari i social.

El taller “Els nostres patrimonis va ser filmat per Anna Ribés i el 15 de novembre va ser presentat en l'IV Congrés Internacional d'Educació Patrimonial, realitzat en el Museu Arqueològic Nacional de Madrid i organitzat per l’Observatori d’Eduació Patrimonial a Espanya – OEPE.

En aquest enllaç es poden consultar els detalls de la convocatòria d'aportacions per al taller “Els nostres Patrimonis”.
En aquest enllaç es pot veure una selecció d'imatges del taller.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar