Patrimoni - PEU recomana les Jornades “Hortes històriques valencianes: Patrimoni Viu de la Humanitat"

Escrit per Ajuntament de Potries on . Posted in Notícies

L’Ajuntament de Potries, la Universitat de València (Centre de Gandia), la Generalitat Valenciana (Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport), la Diputació de València i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies,  convoquen les Jornades “Hortes Històriques Valencianes: patrimoni viu de la Humanitat”.

El projecte Patrimoni del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I participa en aquestes jornades en el bloc “Participació i Activisme”. El pròxim dissabte 16 de juny es compartirà el projecte i el seu model d’acompanyament de projectes i iniciatives comunitàries al voltant del patrimoni cultural i participarem en el debat posterior d’aquesta taula.

potries2

Les Jornades que se celebraran a Potries (València) el dies 15 i 16 de juny de 2018, volen ser un fòrum obert de reflexió, debat, investigació i difusió del patrimoni cultural i natural de les hortes històriques de la Comunitat Valenciana, la sensibilització de la ciutadania sobre els seus valors, la identificació dels riscs que amenacen la seua supervivència, i la recerca consensuada de solucions per garantir la seua transmissió a les futures generacions.

Els sistemes de regadiu tradicionals posseeixen un elevadíssim valor patrimonial, cultural i natural, i presten valuosíssims serveis socials, econòmics, culturals, paisatgístics i ambientals a les nostres comunitats. La salvaguarda present i futura de les nostres hortes i vegues històriques resulta clau per al manteniment de la nostra identitat, la cohesió i la seguretat alimentària de les nostres poblacions, i d’un medi ambient sa, suport de biodiversitat i agrodiversitat.

Les jornades s’estructuren a partir d’una sèrie de ponències i taules rodones amb la participació de persones expertes de totes les àrees de coneixement i de l’acció social relacionades amb els valors de les hortes històriques, amb voluntat de representació de tot el territori valencià. El programa es complementa amb una visita al sistema de regadiu tradicional de la Safor, magnífic exponent dels nostres sistemes històrics de regadiu per sèquies.

La trobada pretén esdevenir un espai de referència per a investigadors, regants, responsables polítics, centres educatius, associacions i ciutadania en general, amb la finalitat de promoure la conservació i la valorització del patrimoni material i immaterial relacionat amb l’aigua que corre per les nostres sèquies històriques i les terres per elles regades.

Tota la informació: Jornades “Hortes històriques valencianes: Patrimoni Viu de la Humanitat"

Informació i imatges: Ajuntament de Potries i organització de les Jornades.

potries1

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar