El Grup d’Estudi del Patrimoni de Costur presenta la memòria del projecte “Tota pedra fa paret” de 2017 i comença l’inici del disseny de la segona edició

Escrit per Grup d'Estudi del Patrimoni de Costur on . Posted in Notícies

El Grup d’Estudi del Patrimoni de Costur de l’A.C. la Fontanella van presentar el passat 25 de maig la publicació de la memòria del projecte “Tota pedra fa paret” que l’any 2017 van fer realitat. Un projecte que va englobar diferents activitats (de maig a octubre) orientades a reflexionar sobre el paisatge de Costur, el que va ser i el que queda . Com ha canviat en els últims 50 anys. Com ho veu la joventut i com s'aproxima a ell. Què se pot fer perquè siga un recurs per al desenvolupament social, cultural i econòmic del nostre territori.

IMG 20180525 201058

En 2017, el grup de treball van organitzar les diferents activitats que formarien part del projecte “Tota pedra fa paret” i desprès es van posar en contacte amb les diferents associacions del poble per que pogueren participar i desenvolupar i ampliar les activitats segons els seus coneixements. Desprès de l’èxit de la primera edició de “Tota pedra fa paret” enguany hem volgut donar més rellevància al treball en equip i a la participació de tota la gent obrint l'organització i posada en pràctica del projecte a les diferents associacions del poble des del primer moment, reunint a representants de les diferents associacions, per tal de dissenyar, entre tots, el contingut de la nova edició de “Tota pedra fa paret”. En concret, en aquesta reunió van participar els representants de l’Associació Cultural La Fontanella, l'Associació de veïns del Mas d’Avall, l’AMPA del CEIP de Costur, el CEIP de Costur, el Club de Caçadors sant Pere Màrtir, la Cooperativa de Costur i el projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I.

Aquesta reunió va ser molt fructífera i cal ressaltar propostes que van anar més enllà d' organitzar activitats relacionades directament amb la pedra com a element del paisatge costurenc. Dins d’aquesta nova mirada es va considerar important utilitzar la dita “Tota pedra fa paret” que van elegir com a títol del projecte com una forma d'entendre també la forma de treballar entre les persones de manera participativa, valorant que qualsevol aportació per xicoteta que siga es important. Encara que esta proposta ja estava implícita en el projecte anterior, valoren especialment que en la reunió amb les associacions del poble fora un tema que va estar sobre la taula. Es un fet que ens va reforçar la il·lusió i la confiança de que treballar en equip pot ser molt enriquidor i creatiu. A més d'aquesta proposta van sorgir moltes altres que possiblement no es podran fer realitat en aquesta nova edició del projecte.

Així, va començar el disseny de “Tota pedra fa paret II”, donant-li una nova dimensió al concepte de patrimoni: com les parets es fan superposant pedres de diferents mides, les persones unides formen parets humanes per treballar amb un fi comú.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar