#people: Ciutat minera de Lousal (Grândola, Portugal) #peopleplacesstories

Escrit per Ciutat minera de Lousal (Grândola, Portugal) on . Posted in Notícies

La ciutat minera del Lousal va néixer per la pirita. La seva història va ser construïda per miners provinents d'altres mines i per les persones que van néixer, van treballar i van viure allà ... moltes de les quals encara viuen avui.

Contar totes les històries seria com escriure un llibre sobre cada Lousalense, una tasca justa i merescuda però inabastable, perquè les paraules sempre serien imperfectes i insuficients per fer una imatge fidel de les seves vides.

IRENE MARIA RAMOS i ANTÓNIO LUÍS PEREIRA formen part d'aquest univers de persones que, amb la seva vida, van construir el Lousal.

pps2 lousal conlogo

Irene Maria Ramos, de 89 anys, nativa de Lousal (parròquia d'Azinheira dos Barros i São Mamede do Sadão). Sense escolaritzar, comença a treballar als 10 anys, primerament a l'agricultura, més tard a la mina de Lousal. La seva activitat diària es va centrar en l'elecció del mineral dins de la planta de trituración. Tota la família treballava a la mina de Lousal, incloent el seu pare que era torero, el marit i el fill. Va néixer i sempre va viure a Lousal.

António Luís Pereira, de 90 anys, nascut a Azinheira dos Barros i São Mamede do Sadão. Va completar l'ensenyament primari a Lousal i, després d'aquest període, va ser aprenent de màquines de serralleria i va ingressar a la mina als 19 anys. Va començar com a torero i va acabar com a serralleria de màquines. Es va retirar el 1982. A més de treballar a la mina de Lousal, va conrear el seu petit jardí.


Persones, llocs, històries #peopleplacesstories. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural.

La primera fase de #peopleplacesstories cercava resposta a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural? En aquesta segona fase posem el focus en les persones, en la importància de conèixer a aqueixes persones fonamentals per al desenvolupament de les comunitats patrimonials o que han sigut claus per a ajudar-nos a construir el que pensem i sentim que és el patrimoni cultural.

Aquesta acció està coordinada pel projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I, s’emmarca en la Convenció de Faro del Consell d’Europa i vol sumar-se a les activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural #Europeforculture.

Més informació: I ara què? Persones #peopleplacesstories

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar