#people Magí Espinach Briansó. Vilanova d'Alcolea (Castelló) #peopleplacesstories

Escrit per Eugeni Trilles Fabregat on . Posted in Notícies

Magí és natural de La Glorieta (Tarragona), tot i que de menut els seus pares van migrar a la gran ciutat, "Barcelona". Fou allí on va conèixer la seva actual dona, Maribel Campos, la qual tenia ascendència de Vilanova d'Alcolea.

Fou, farà uns 8 anys quan definitivament i després de la jubilació del Magí, decideixen traslladar la seua llar al municipi de Vilanova d'Alcolea. A partir d'aquest moment comença el treball conjunt amb una gran persona, volguda per molts i sobretot amic dels seus amics.

Magí és una d'aquestes persones que no li agrada estar en primera fila, però que sempre està en les "second lines", qualsevol que siga el motiu, sempre que l'acció o el projecte perseguisca un bé general. Ja siga recuperar part del patrimoni local, be siga realitzar estudis i publicacions, bé siga preocupant-se pel manteniment d'espais verds i naturals, etc. Allí el trobaràs.

pps2 magi

Des de fa uns 5 anys, el nivell de col·laboració i treball conjunt amb Magí ha estat molt alt. Per aquest motiu creia que era la persona indicada per a "#peopleplacesstories" , ja que han estat múltiples les seves col·laboracions i mai les vegades que se li ha reconegut aquest treball.

Gràcies a Magí Espinach en Vilanova d'Alcolea es va encetar el primer Grup de Treball pel Patrimoni Local. Grup responsable de l'única investigació imparcial sobre la festivitat de Sant Antoni a Vilanova d'Alcolea. A partir d'aquest projecte, es va continuar amb el treball de recerca i protecció del Patrimoni Local: diferents articles en la publicació de Memòria Viva, estudi de les construccions hidràuliques del Riu Vilanova, cogestió en la nova ruta de les Sènies, recerca de materials i equipament per a la primera mostra del Museu Etnològic de Vilanova que va derivar en la primera mostra museogràfica del patrimoni arqueològic de Vilanova i un llarg etcètera.

Aquestes línies són per a fer-li un petit homenatge a està persona, en Magí ("Màgic" per als amics) que tan de temps, esforç i dedicació ha tingut amb tantes i tantes històries i projectes.

Gràcies amic.

Eugeni Trilles Fabregat


Persones, llocs, històries #peopleplacesstories. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural.

La primera fase de #peopleplacesstories cercava resposta a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural? En aquesta segona fase posem el focus en les persones, en la importància de conèixer a aqueixes persones fonamentals per al desenvolupament de les comunitats patrimonials o que han sigut claus per a ajudar-nos a construir el que pensem i sentim que és el patrimoni cultural.

Aquesta acció està coordinada pel projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I, s’emmarca en la Convenció de Faro del Consell d’Europa i vol sumar-se a les activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural #Europeforculture.

Més informació: I ara què? Persones #peopleplacesstories

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar