#people: Les persones i la història de Costur (Castelló) #peopleplacesstories

Escrit per Grup d'Estudi del Patrimoni de Costur on . Posted in Notícies

La història del nostre poble és la història de dones i homes que han lluitat per sobreviure en un hàbitat on l’aigua sempre ha sigut escassa i la terra difícil de treballar. Este fet ha marcat una personalitat pròpia, reservada, estalviadora, callada. Homes i dones amb una gran capacitat de treball i esforç que han sigut artistes de la natura, abancalant muntanyes i muntanyes. Quants dies viscuts a l’aire lliure, de sol a sol, posant pedra sobre pedra, fent parets o casetes o pouets o camins empedrats, per a deixar el terme com una postal.

Els anys passen i el fruit del treball d’ aquells costurencs i costurenques està quedant en l’oblit. De nou som les persones les que tenim en les nostres mans la història. Eixes persones que de forma anònima estan lluitant contra una societat inhumana, una societat que arrastra cap a la uniformitat, cap a la comoditat, cap a l’abandonament d’un territori que és únic. Eixes persones que saben de la saviesa de la gent gran i que tenen clar que falten hores per a parlar amb elles, i que ens puguen contar, contar i contar tot el que saben i que ens ajuden a trobar un camí de qualitat.

pps2 costur logo

Per tot això, nosaltres, des de Costur, volem destacar a les persones que, d'una banda ens aporten la seva saviesa i a les que, d'altra, estan fent l'esforç de recollir aquest llegat, intentar conservar-lo i posar-lo en valor.

Les persones han creat un paisatge que dia a dia van transformant. Retrobem eixa sensibilitat per a adaptar-lo als nous temps.

Grup d'estudi del Patrimoni de Costur


Persones, llocs, històries #peopleplacesstories. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural.

La primera fase de #peopleplacesstories cercava resposta a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural? En aquesta segona fase posem el focus en les persones, en la importància de conèixer a aqueixes persones fonamentals per al desenvolupament de les comunitats patrimonials o que han sigut claus per a ajudar-nos a construir el que pensem i sentim que és el patrimoni cultural.

Aquesta acció està coordinada pel projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I, s’emmarca en la Convenció de Faro del Consell d’Europa i vol sumar-se a les activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural #Europeforculture.

Més informació: I ara què? Persones #peopleplacesstories

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar