#people: Les persones i el Patrimoni de Cirat (Castelló) #peopleplacesstories

Escrit per Asociación Cultural Las Salinas de Cirat on . Posted in Notícies

Per a aquesta segona fase del projecte “Persones, llocs, històries” hem decidit destacar per igual a totes aquelles persones que formen part en el nostre poble del projecte per a la recuperació del patrimoni de Cirat.

Les persones, una necessitat, la creació de les coses, les coses, la manera d'utilitzar-les, el pas del temps, les persones, una necessitat...

Al nostre entendre, aquesta és una seqüència necessària perquè existisca patrimoni. La creació del patrimoni comença amb les persones i finalment ha de ser transmesa d'unes persones a unes altres i de generació en generació. Si açò no ocorre, es trenca la cadena i entra en joc l'oblit i amb ell, la possibilitat de seguir creant patrimoni, tan important per a conèixer el passat, entendre el present i la possibilitat de futur de les comunitats.

A Cirat i des de l'Associació Cultural les Salines pretenem, amb cada projecte realitzat, continuar la seqüència i ser una baula més de la cadena per a seguir creant patrimoni en el nostre poble. Tots els habitants tenim un sentiment comú que és l'amor pel nostre poble i cadascun, a la seua manera i amb les seues possibilitats, anem creant patrimoni. Els més majors explicant els seus records i explicant als més xicotets el com i el per què de les coses. Uns altres cercant informació del que hi ha, escrivint i divulgant la història i tradicions o descobrint nous tresors patrimonials, que al seu torn ensenyaran a altres persones i transmetran la informació baula per baula i així successivament.

pps2 cirat logo

En l'últim projecte de l'A. de C. Les Salines anomenat “Salvem el nostre museu”, les persones de Cirat estem recuperant els objectes de la Col·lecció Museogràfica de la població. Aquesta col·lecció està formada, fonamentalment, per instruments propis del treball domèstic i agrícola, objectes relacionats amb alguns dels oficis tradicionals antics com l'elaboració del pa, la matança, etc., i alguns exemples d'indumentària popular.

Estem restaurant els objectes que estan deteriorats i catalogant-los, fent partícip en aquesta tasca a totes les generacions amb les diferents activitats organitzades des de l'associació. Pretenem amb açò reconstruir entre tots un nou museu a partir del que hi havia i convertir-ho en un element important del patrimoni cultural realitzat pels habitants de Cirat.

Associació Cultural Las Salinas de Cirat- 2018

 

Persones, llocs, històries #peopleplacesstories. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural.

La primera fase de #peopleplacesstories cercava resposta a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural? En aquesta segona fase posem el focus en les persones, en la importància de conèixer a aqueixes persones fonamentals per al desenvolupament de les comunitats patrimonials o que han sigut claus per a ajudar-nos a construir el que pensem i sentim que és el patrimoni cultural.

Aquesta acció està coordinada pel projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I, s’emmarca en la Convenció de Faro del Consell d’Europa i vol sumar-se a les activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural #Europeforculture.

Més informació: I ara què? Persones #peopleplacesstories

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar