#people: Tiberius, un emperador romà o el guardià dels records romans? Troia - Portugal #peopleplacesstories

Escrit per Equip d'arqueòlegs de les Ruïnes Romanes de Troia (Portugal) on . Posted in Notícies

És una coincidència que el guàrdia de les ruïnes romanes de Troia (Portugal) en els anys 80 es cridara Tibério, igual que l'emperador romà que estava en el poder quan els romans van començar a construir el major centre industrial de peix salat i salses de peix de l'imperi?

Des del seu abandonament pels romans en el segle VI, aquest gran assentament va ser cobert gradualment per arena arrossegada pel vent. Va començar a ser desenterrat pels arqueòlegs en el segle XVIII. En el segle XX, Tibério vivia en una casa prop de les ruïnes i acompanyava a alguns dels arqueòlegs que treballaven allí.

El seu fill, Bruno Costa, encara està treballant a Tróia. Va nàixer en la casa propera al lloc on va viure la família durant molts anys. El seu pare li explicava les històries d'aquells que havien viscut allí abans que ells. Particularment la història sobre una parella que va ser enterrada junts. Ell ho va anomenar “l’enterrament dels amants". De fet, una tomba particular fóra del mausoleu podria haver tingut dos cossos.

Desafortunadament, es va perdre molta informació d'antigues excavacions en aquest lloc romà, però el record de Tibério, qui va cuidar d'aquestes ruïnes romanes, com si fóra la seua pròpia llar, ha de perdurar i durar mentre hi haja records d'ell. Encara avui, quan guiem les visites a les Ruïnes Romanes de Tróia, hi ha visitants que ens pregunten sobre l'amable cavaller que obriria les portes d'aquestes ruïnes i els deixaria descobrir les meravelles d'un món antic.

Equip d'arqueòlegs de les Ruïnes Romanes de Troia (Portugal) http://www.troiaresort.pt/ruinas-de-troia/

pps2 troia tiberio logo port

Persones, llocs, històries #peopleplacesstories. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural.

La primera fase de #peopleplacesstories cercava resposta a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural? En aquesta segona fase posem el focus en les persones, en la importància de conèixer a aqueixes persones fonamentals per al desenvolupament de les comunitats patrimonials o que han sigut claus per a ajudar-nos a construir el que pensem i sentim que és el patrimoni cultural.

Aquesta acció està coordinada pel projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I, s’emmarca en la Convenció de Faro del Consell d’Europa i vol sumar-se a les activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural #Europeforculture.

English version: #people: Tiberius, a Roman emperor or the guardian of Roman memories? Troia - Portugal #peopleplacesstories

Més informació: I ara què? Persones #peopleplacesstories

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar