Què penses i sents que és el patrimoni cultural? Aportació d'Albert López Monfort. Programa d'Extensió Universitària - PEU. Universitat Jaume I

Escrit per Albert López Monfort on . Posted in Notícies

Es passat quan el subtil flaire del pàmpol de taronger em porta a la infantesa viscuda al costat del meu iaio i a un mon desaparegut que no vull oblidar.

Es present quan el patrimoni ens fa sentir únics però no els únics, quan descobrim que res ens pertany però es la nostra responsabilitat mantenir la memòria de les coses,

Es present quant reforcem la nostra identitat, el nostre vincle amb la terra sense perdre de vista l’altre i les altres cultures que han fet possible la nostra.

Serà futur si no ens quedem en el passat, en l’enyorança i la “recerca del temps perdut”.

Serà futur i potser algú ens buscarà en un passat llunyà en un món desaparegut i que no voldrà oblidar.

Albert López Monfort

IMG-20180302-WA0078

Persones, llocs, històries. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural a partir de la pregunta Què penses i sents que és el patrimoni cultural?

Aquest projecte vol sumar-se a la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. Les aportacions rebudes seran publicades en el número 10 de la revista Memòria Viva del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló.

Des de Patrimoni – PEU volem animar-vos a participar en aquesta iniciativa col·laborativa. En aquest enllaç podeu trobar tots els detalls de la convocatòria que romandrà oberta fins el 2 de març.

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar