Què penses i sents que és el patrimoni cultural? Aportació de Labrit Patrimonio

Escrit per Labrit Patrimonio on . Posted in Notícies

Significants compartits de significats ingerits... a voltes molt digerits, altres rumiats i, en ocasions, engolits sense mastegar.

- Una sopa del sabor dinàmic de la qual es fa càrrec una quadrilla de cuineres que comparteixen paisatge.

- Identificar i reconèixer-se en les referències que han possibilitat compondre el puzle de l'imaginari col·lectiu.

- La referencialitat assolida per la decantació de qualsevol procés cultural; decantació en la qual les persones que comparteixen celler concentren la seua càrrega identitària.

- A voltes també és el que una persona que està en una oficina diu que ho és, perquè compleix amb el que la llei diu que ha de complir. Però açò és d'una altra dimensió. Més plana?

En definitiva, el Patrimoni Cultural per a Labrit Patrimonio és mirar-nos com aqueixa senyora de la foto es mira a si mateixa en la presentació d'un documental sobre el seu poble: orgullosa de la seua història, de qui és i del que ha decidit mostrar al món.

--

Irentsitako esanahien adierazle partekatuak... batzutan biziki murtxikatuak, bertzetan hausnartuak, maiz oharkabean barneratuak.

- Paisaia partekatzen duen sukaldari koadrila baten esku dagoen zoparen zapore dinamikoa.

- Iruditeria kolektiboaren puzzlea osatzen lagundu duten erreferentzietan norbere burua identifikatzea eta aitortzea.

- Edozein prozesu kulturalaren dekantazioaren bitartez lortutako erreferentzialtasuna. Upelak partekatzen dituzten pertsonek haien identitatearen karga dekantazio horretan barnebiltzen dute.

- Batzutan, bulego batean dagoen pertsona batek ondarea dela erraten duena; legearekin betetzen duelako. Baina hau bertze dimentsio batekoa da. Lauagoa?

Azken finean, Kultura Ondarea gure buruari begiratzea da LABRIT ONDAREARENTZAT. Bere herriari buruzko dokumental horretan bere buruari begiratzen dion argazkiko emakume horrek dagien gisan. Bere historiaz harro, bere buruaz eta munduari egin nahi izan dion ekarpenaz harro.

Labrit Patrimonio https://labrit.net/es/

Labrit Patrimonio

Persones, llocs, històries. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural a partir de la pregunta Què penses i sents que és el patrimoni cultural?

Aquest projecte vol sumar-se a la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. Les aportacions rebudes seran publicades en el número 10 de la revista Memòria Viva del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló.

Des de Patrimoni – PEU volem animar-vos a participar en aquesta iniciativa col·laborativa. En aquest enllaç podeu trobar tots els detalls de la convocatòria que romandrà oberta fins el 25 de febrer.

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar