Què penses i sents que és el patrimoni cultural? Aportació d'Ernesto Monzó López

Escrit per Ernesto Monzó López. Jardines Creativos on . Posted in Notícies

El patrimoni més important que existeix és la persona. I hi ha tanta cultura com a persones, perquè el pensament lliure és l'arma més poderosa de creació. Tot el que esdevé a les persones és, d'una o una altra forma, cultura, des de la més insignificant de les anècdotes fins a la major de les creacions mai somiada. I el patrimoni cultural existeix gràcies a la sensibilitat, mirada i reflexió de persones capaces de veure més enllà del material, amb gust d'usar els seus superpoders per a fer valdre elements o situacions que d'una altra manera passarien a formar part d'una cultura inadvertida, volàtil i que s’oblida. Valors incalculables com la voluntat, actitud, constància i interès fan d'aquestes persones el nostre millor patrimoni cultural.

IMG 20171010 110306

Persones, llocs, històries. Sobre aquest projecte col·laboratiu
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural a partir de la pregunta Què penses i sents que és el patrimoni cultural?

Aquest projecte vol sumar-se a la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. Les aportacions rebudes seran publicades en el número 10 de la revista Memòria Viva del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló.

Des de Patrimoni – PEU volem animar-vos a participar en aquesta iniciativa col·laborativa. En aquest enllaç podeu trobar tots els detalls de la convocatòria que romandrà oberta fins el 25 de febrer.

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar