Què penses i sents que és el patrimoni cultural? Aportació de Lorena López Méndez

Escrit per Lorena López Méndez on . Posted in Notícies

Quan parlem de “Patrimoni Cultural” a nivell personal ho entenc com les narratives que conformen el binomi Art- Vida. És a dir, aquells processos vitals que es van gestant gràcies a les nostres accions quotidianes en el context en el qual estem. Així com també les experiències que es van construint a partir d'aqueixes accions, podent ser: viatges, converses, records, trobades, treballs, etc.

Al cap i a la fi, cada persona o col·lectius són gestores d’un ric patrimoni material i immaterial que permeten construir la nostra història deixant petjada. Una petjada que és interessant de conèixer i exposar, doncs ens permet aprendre i seguir creixent per a entendre la societat de la nostra època o èpoques passades a través de l'espill del diàleg.

Lorena López Méndez

Patrimonio LorenaLopez
Fig.1. Unió del Patrimoni. Lorena López. 2017.

Persones, llocs, històries. Sobre aquest projecte col·laboratiu #peopleplacesstories
Aquesta aportació forma part del projecte “Persones, llocs, històries” i pretén obrir la reflexió i el diàleg sobre el concepte de patrimoni cultural a partir de la pregunta Què penses i sents que és el patrimoni cultural?

Aquest projecte vol sumar-se a la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. Les aportacions rebudes seran publicades en el número 10 de la revista Memòria Viva del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló.

Des de Patrimoni – PEU volem animar-vos a participar en aquesta iniciativa col·laborativa. En aquest enllaç podeu trobar tots els detalls de la convocatòria que romandrà oberta fins el 25 de febrer.

#peopleplacesstories #patrimoniuji #FaroConvention #Europeforculture

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar