El Grup d’Estudi del Patrimoni de Costur comença a preparar el seu nou projecte patrimonial per al 2018

Escrit per Projecte Patrimoni - Grup de Costur on . Posted in Notícies

El passat 28 de novembre, el Grup d’Estudi del Patrimoni de Costur (Castelló) de l'Associació Cultural La Fontanella es va reunir amb el coordinador del projecte Patrimoni del PEU de la Universitat Jaume I per a realitzar les valoracions generals del projecte “Tota pedra fa paret” que ha tingut lloc en el 2017 i preparar la nova proposta per a 2018.

IMG 20170929 101539

“Tota pedra fa paret” ha iniciat el camí per a aproximar a la població de Costur al valor, importància i fragilitat del patrimoni de la pedra en sec. Per aquest motiu, el projecte de 2017 ha realitzat diferents activitats en les quals han participat els diferents col·lectius i associacions de la població. La implicació d'aquests grups i de tot un seguit de persones que a títol personal han participat en les activitats plantejades, es valora com el resultat més important del projecte.

En concret, en aquest projecte, organitzat per l'Associació Cultural de la Fontanella amb l'acompanyament tècnic de Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I, han col·laborat l'Associació de veïns del Mes d’Avall, l'Associació de Jubilats, l'AMPA del CEIP de Costur, el Club d'Esports de Muntanya – CEM de Costur, el CEIP de Costur, el Club de Caçadors de Sant Pere Màrtir, la Cooperativa Agrícola de Costur i el Museu de Ceràmica de L'Alcora.

Tota pedra fa paret (2018)
Per a 2018, el Grup d’Estudi del Patrimoni planteja l'evolució de la proposta de 2017 amb la incorporació dels diferents col·lectius, associacions i persones que ho desitgen des del principi, des de la fase de disseny del projecte anual. Per aquest motiu, en la reunió realitzada el passat 28 de novembre es va proposar la convocatòria d'una Assemblea en la qual tot aquell interessat en el projecte, la seua definició i desenvolupament puga participar i aportar la seua experiència i propostes.

Amb aquest nou enfocament, “Tota pedra fa paret” evoluciona per a convertir-se en una proposta de projecte integral amb un caràcter participatiu, horitzontal i inclusiu. La primera convocatòria està prevista per a febrer de 2018.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar