Benlloch acull la segona edició de les Jornades de la Nova Ruralitat

Escrit per Segones Jornades de la Nova Ruralitat on . Posted in Notícies

Els dies 30 de novembre i l'1 de desembre tindran lloc a Bell-lloc (Castelló) les segones Jornades de la Nova Ruralitat. Aquestes jornades estan organitzades per l'Ajuntament de Bell-lloc i la Universitat Jaume I de Castelló (Departament de Sociologia i Programa d'Extensió Universitària - PEU) i en elles participaran, entre altres especialistes, investigadors i projectes, els representants dels Grups de Patrimoni del Parc Natural de la Serra d’Espadà – Territori Espadà i del projecte FAVA – Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea.

Captura de pantalla 2017-11-27 a les 23.02.16

L’any passat, en la 1a edició d’aquestes jornades, els assistents parlàvem de com la ruralitat real i la imatge socialment i políticament dominant de la ruralitat no eren coincidents. La imatge s’havia quedat aturada en un temps passat, mentre la ruralitat real havia continuat avançant. Mai no havia deixat d’avançar i canviar, perquè la ruralitat disposa dels seus propis futurs i evoluciona cap a ells autònomament, de forma paral•lela als futurs urbans. Aquest desajust entre imatge i realitat resulta perjudicial per a la ruralia que veu com molts projectes interessants i innovadors van a parar a centres urbans si els seus promotors cauen en el parany de creure que no és possible portar-los endavant en un espai rural. Resulta nefast especialment, perquè molts i moltes joves qualificades i preparades han sucumbit a aquesta ideologia tan difosa socialment.

Sense deixar de publicitar als quatre vents l’existència d’una nova ruralitat, en l’edició d’enguany de les jornades volem centrar el focus de les anàlisis en les pràctiques culturals realment existents als espais rurals. En realitat es tractaria d’imaginar com podria ser la vida cultural dels nostres espais rurals si no tingueren al seu damunt la llosa d’eixos prejudicis culturals desfasats però tan vigents a les institucions.

Es tracta de reflexionar sobre quina mena de consum cultural li toca fer al medi rural i en quina mida pot ser (o continuar sent) una població productora de continguts i de productes culturals. De debatre com es manifesten les avantguardes culturals innovadores pròpies de la nostra ruralitat. D’analitzar la relació entre l’immens patrimoni cultural que disposem i la innovació cultural, entre dinamització cultural i desenvolupament local, especialment turística però no únicament,

La informació de les jornades actualitzada la trobareu al web http://novaruralitat.org/
Informació proporcionada pels organitzadors de les Jornades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar