A sobre de les pedres. Intervenció artística en un espai natural de Costur

Escrit per Projecte Patrimoni - Grup de Costur on . Posted in Notícies

El passat 28 d'octubre es va realitzar la tercera part del projecte “A sobre de les pedres” amb la instal·lació de l'obra artística que els xiquets i xiquetes del Col·legi de Costur han estat realitzant amb el Museu de Ceràmica de L'Alcora. Amb aquesta activitat es tanquen les activitats del projecte “Tota pedra fa paret” del Grup d’estudi del Patrimoni de l'Associació Cultural la Fontanella de Costur sobre la importància, valor i nous usos del patrimoni de la pedra en sec a Costur.

01 pedrescostur

A sobre de les pedres
“A sobre de les pedres” és una activitat realitzada pel Museu de Ceràmica de L'Alcora per a Costur com a part del seu programa educatiu. La primera sessió va tenir lloc el passat 29 de setembre i va consistir en una ruta amb els xiquets i xiquetes per a extraure argila i guix de la mina que es troba en la partida de L’Algepsar. Com a part del recorregut, els membres del Grup d’estudi del patrimoni de Costur van mostrar als xiquets el paisatge, posant especial atenció en els marges, pous i refugis en pedra en sec que ens vam trobar. Una vegada en la mina, Tere, del Museu de Ceràmica de L'Alcora va explicar als xiquets i xiquetes del col•legi, la importància de l'argila i els diferents minerals que la componen i van extraure argila i guix per a preparar el taller. Aquesta primera part va finalitzar amb la preparació de l'argila que es va utilitzar en la següent sessió.

02 pedrescostur

03 pedrescostur

El 6 d'octubre va tenir lloc la segona part del taller. Amb l'argila preparada, els xiquets i xiquetes del col·legi van realitzar pedres utilitzant una sèrie de motles de pedres seleccionades per ells mateixos. Com a part del taller, els xiquets van gravar els seus missatges sobre el que per a ells era Costur. Finalitzada l'activitat, les pedres d'argila van ser traslladades al Museu de Ceràmica de L'Alcora, on se'ls va aplicar un esmalt i es van coure a 1050 graus centígrads perquè siguen resistents a la intempèrie.

04 pedrescostur

“La paret màgica”
El 28 d'octubre, les pedres d'argila es van instal·lar en el col·legi perquè els xiquets i xiquetes puguen gaudir de la seua obra. Amb les idees proposades, finalment es va realitzar una paret de pedra.

05 pedrescostur

Podeu seguir l'evolució del projecte “A sobre els pedres” en el blog de l'Associació Cultural La Fontanella de Costur

Imatges: Patrimoni - PEU excepte número 5 (A.C. La Fontanella)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar