Jornades de la pedra en sec de Costur: Un cas pràctic de protecció de la pedra seca des del món local: Torrebesses (Lleida). Mario Urrea

Escrit per Projecte Patrimoni - PEU i Grup d'Estudi del Patrimoni de Costur on . Posted in Notícies

Els dies 21 i 22 d'octubre tindrà lloc a Costur les jornades sobre la pedra en sec “Tota pedra fa paret: un recurs natural”. En el marc d'aquestes jornades participarà Mario Urrea, alcalde de Torrebesses (Lleida). Us deixem ací una breu presentació de la seua conferència:

Un cas pràctic de protecció de la pedra seca des del món local: Torrebesses (Lleida)

Aljub Regato 3

Torrebesses és un poble de la Comarca del Segrià ric en construccions de pedra seca. Des d’un temps cap aquí, des de l’Ajuntament s’intenta portar a terme una sèrie d’accions per tal de protegir i donar valor al patrimoni existent amb la finalitat de que siguin un recurs per revitalitzar l’economia. La creació del Centre d’Interpretació de la Pedra Seca l’any 2011 fou una fita de gran simbolisme i notorietat dins l’estratègia de valoració d’aquest patrimoni.

Mario Urrea Marsal es professor jubilat d’electrònica de l’Institut Caparrella de Lleida, on ha desenvolupat tasques directives, coordinador provincial de diversos projectes del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, alcalde de Torrebesses, conseller comarcal del Segrià en diverses legislatures, membre de la comissió executiva del Museu de Lleida, president de diverses institucions de caire social de Lleida i, sobre tot, un apassionat de la història i de la manera de viure dels nostres avantpassats.

Jornades sobre la pedra en sec “Tota pedra fa paret: un recurs natural”. Costur 21 i 22 s'octubre de 2017

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar