El FAVA365 presenta el seu projecte en la Trobada Cultura i Medi Rural (Cultura i Ciutadania)

Escrit per Projecte Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

El pròxim 15 de juny, representants del FAVA365 – Festival dels Arts de Vilanova d'Alcolea – participaran en la taula de treball “La dimensió sociopolítica: Accés a la cultura, participació i comunitats” de la Trobada Cultura i medi rural. Aquesta trobada està organitzada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en col·laboració amb la Fundació Cerezales Antonino y Cinia.

fava

El Fòrum Cultura i Medi Rural pretén obrir un espai singular per a la reflexió i el debat sobre el significat i el paper de la cultura en els nostres pobles. Una cultura i uns processos culturals que, més enllà de les tradicionals polítiques d'accés, degueren plantejar-se com a dispositius clau per a la transformació social i econòmica, el desenvolupament personal i col·lectiu i la millora de la qualitat de vida de les poblacions rurals, també com a element essencial, no accessori o purament testimonial, en les estratègies de desenvolupament demogràfic i equilibri territorial.

Des de 2015, Vilanova d'Alcolea ha iniciat un procés de formació, gaudi i aproximació al món de les arts entès com un viatge d'aprenentatge a nivell individual i col·lectiu i de transformació del paisatge. El FAVA365 és el projecte de creació contemporània de Vilanova d'Alcolea (Castelló). Es tracta d'una iniciativa que sorgeix de la voluntat de la població d'aquest municipi de poc més de 600 habitants per a desenvolupar un projecte des del qual aproximar-se als llenguatges i pràctiques artístiques contemporànies com a recurs transformador de la població. El FAVA365 compta amb la col·laboració del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar