Comença el projecte “Tota pedra fa paret” de Costur amb l'activitat "La vida als masos"

Escrit per A.C. La Fontanella (Costur) on . Posted in Notícies

Enguany, l’Associació Cultural la Fontanella de Costur estem planificant una sèrie d’activitats al voltant del paisatge costurenc orientades especialment a valorar la utilització de la pedra en la seua configuració. Aquestes activitats són un homenatge i un reconeixement als nostres avantpassats, els quals van transformar les muntanyes ben escarpades en indrets aptes per al cultiu, i que ara es mostren com a museus al aire lliure en perill d’extinció.

vida masos costur

A l’Associació Cultural La Fontanella pensem que es important reflexionar sobre aquest paisatge, el que va ser i el que queda. Com ha canviat en els últims 50 anys. Com ho veu la joventut i com ho entén. Què podem fer per a conservar-lo. Amb aquest projecte volem plantejar també una reflexió sobre altres usos de la pedra com, per exemple, un de caràcter més lúdic com la utilització de les muntanyes de pedra per a l’escalada o les vies ferrates.

Amb aquest objectiu hem dissenyat una sèrie d'activitats que van començar l’ últim diumenge de maig amb una visita per conèixer el paisatge de la pedra en sec d’Ulldecona i que culminaran al mes d’octubre amb unes jornades sobre la pedra en sec. Per a la realització d’aquestes activitats han participat les diferents associacions del poble: Associació de veïns del Mas d'Avall, Associació de Jubilats, Ampa del CEIP de Costur, CEM de Costur, CEIP de Costur, Club de caçadors sant Pere Màrtir i Coop. agrícola de Costur. Aquest projecte compta amb l'Acompanyament tècnic de Patrimoni - PEU de la Universitat Jaume I.

La vida als masos (10 de juny)
El 10 de juny tindrà lloc dins del projecte “Tota pedra fa paret” l’activitat “La vida als masos” al Local social del Mas d’Avall. Aquesta activitat ha sigut organitzada per l’Associació de Veïns del Mas d'Avall i l’AC La Fontanella de Costur.

A les 18 hores es tindrà lloc una excursió a la Sima i visita a construccions de pedra en sec. Aquest recorregut té uns dos quilòmetres. A les 19 hores s’iniciarà la tertúlia i la projecció del documental “Vida als masos i casetes de camp”. A les 20:30 hores, sopar de pa i porta i a les 22:00 hores projecció de la pel·lícula “El olivo” d’Icíar Bollaín.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar