Arriba la segona edició del congrés TRADIArq 2017 a La Ribera del Xúquer

Escrit per Projecte Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

La II edició del Congrés Comarcal d'Arquitectura Tradicional i Patrimoni se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de maig de 2017 en la Ribera del Xúquer (Alzira, Cullera i Sueca). TRADIArq 2017 pretén ser un fòrum de debat, intercanvi d'idees i experiències per a la valoració i posada en comú dels aspectes més destacats del patrimoni de la comarca de la Ribera del Xúquer, especialment referent a l'arquitectura tradicional, monumental i la seua posada en valor.

CartelTRADIArq2017 val

La finalitat d'aquest congrés és contribuir a la difusió de la riquesa cultural dels pobles de les comarques de la província de València, així com col·laborar al coneixement dels mètodes més adequats per a la seua conservació, restauració i valorització.

Volem destacar des de Patrimoni – PEU l'enfocament d'aquest congrés i l'esforç dels seus organitzadors per a plantejar un espai per a la reflexió i anàlisi dels reptes presents i futurs dels professionals que intervenen en la conservació, restauració i valorització de les nostres arquitectures monumentals i tradicionals. Per a tots ells, considerem fonamental la necessitat de vincular-se i connectar, en cadascun dels processos que s'inicien, amb les persones que habiten i conviuen amb el ben patrimonial sobre el qual s'intervé.

Fa un parell d'anys, just en acabar la primera edició de TRADIArq en la comarca valenciana de “La Serranía”, apuntàvem unes reflexions sobre aquest camí que s'ha iniciat i que ja no té volta arrere. Un camí cap a una arquitectura de cort més sociocultural. Us deixem ací l'enllaç: Caminant amb arquitectes. Impressions de Tradiarq2015

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar