Crònica de la participació de Patrimoni – PEU i del Grup de Costur al Recercat 2017

Escrit per Grup d'estudi del patrimoni de Costur i Projecte Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

El passat 29 d'abril el PEU va participar en l'edició número 13 del "Recercat. Jornades de cultura i recerca local" a Reus (Tarragona) organitzat pel Institut Ramon Muntaner i la Generalitat de Catalunya. En aquesta ocasió, el projecte i la Universitat Jaume I va formar part de la taula redona titulada “Mosaic d'experiències: Centres d'estudis i universitats treballant junts pel patrimoni i la cultura”. En aquesta taula d'experiències vam compartir espai amb el projecte de Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

IMG 20170429 130507

En la primera part de la intervenció, Albert López va presentar el marc general en el qual se situa el projecte Patrimoni – Peu en la Universitat Jaume I i va proposar una definició del PEU com a programa de la Universitat Jaume I que possibilita un procés col·laboratiu en xarxa per al desenvolupament del territori. A continuació, Ángel Portolés va presentar el projecte Patrimoni – PEU i la importància de l'educació patrimonial en el desenvolupament d'accions i projectes en el territori realitzats per Grups Locals. Com a exemple, Fina García i M.Cruz García, representants del Grup d’Estudi del Patrimoni de Costur, van presentar la trajectòria i vinculació del seu projecte local amb la universitat i com mostra l'activitat “Textures del meu poble”.

El Grup d’Estudi del Patrimoni de Costur vam presentar a les jornades del Recercat 2017 l’experiència de treball amb el Projecte Patrimoni del PEU des de l’any 2013. Juntament amb aquesta presentació, el Grup de Costur va preparar un pòster amb el seu projecte “Textures del meu poble”.

En primer lloc, les representants del Grup de Costur vam explicar el que ha suposat per a nosaltres aquest acompanyament per al nostre projecte. Per a nosaltres, patrimoni –PEU és un recolzament important, que ens ha ajudat a orientar les propostes que sorgien i a organitzar-les, ens facilita formació, ens informa sobre activitats, cursos , congressos… en els que ens podíem inscriure, animant-nos a participar. Patrimoni – PEU també ha sigut important per a la relació amb la xarxa de grups a traves de les visites tècniques, la participació en les Jornades anuals, on hem pogut participar exposant els nostres projectes, posant en comú les inquietuds i aprenent de les experiències allí presentades. Per últim, en el marc del projecte hem publicat en la revista Memòria Viva el treball realitzat durant l’any i a través de la web ens han publicitat totes les activitats que hem anat realitzant.

IMG 20170429 111336

Tot aquest recolzament ens ha permès portar endavant diferents activitats relacionades amb el patrimoni de l’aigua:

-Catalogació i seguiment de les bases naturals
-Participació en el congrés internacional «Regadiu, societat i territori» de València (setembre de 2014).
-Col·laborar en l’organització de la Mostra Cultural de l’Alcalatén 2015, mostra centrada en el tema de l’aprofitament de l’aigua.

I l’última activitat realitzada «Les textures del meu poble: Costur. Gaudim del patrimoni amb tots els sentits» Una activitat d’educació patrimonial i ambiental que s’adreçava als xiquets i xiquetes del col•legi Públic de Costur.

Aquesta activitat la vam explicar mes detalladament seguint el video que presentava imatges del dia en que es va realitzar l’activitat. El projecte i, sobretot, l'activitat de les textures, van ser molt ben acollits.

IMG 20170429 121055

Imatge 1: Victòria Almuni @malmuni1

Comentaris   

0 #1 M. Carme Jiménez 15-05-2017 10:12
Bon dia,
us agraïm molt la vostra participació. La vostra presència i l'exposició del vostre projecte va ser molt interessant.
Esperm poder comptar amb la vostra presència i participació en propere edicions.
Citar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar