El Programa d’Extensió Universitària i el Grup de Patrimoni de Costur participaran al Recercat 2017

Escrit per Projecte Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

Els dies 28, 29 i 30 d'abril serà la 13 edició del Recercat, Jornada de Cultura i Recerca Local de Catalunya i el Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I participarà compartint el model de treball del projecte Patrimoni i els vincles entre la nostra universitat i el territori.

01. pou al mas del rero

Com a exemple, i dins d’aquesta participació, el Grup d’estudi del patrimoni de Costur presentarà el seu projecte d’educació patrimonial sobre l’aprofitament de l’aigua a la seua població. En aquesta intervenció, el Grup es centrarà en l’activitat “Textures del meu poble” realitzada en el mes d'octubre de 2016 juntament amb el col·legi d'infantil i primària de la població i el Museu de Ceràmica de l'Alcora.

XIII Jornada de Cultura i Recerca Local de Catalunya

recercat

El RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, es realitza anualment en el marc dels actes de la capital de la cultura catalana i té com a principals objectius:
- donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals
- facilitar l’accés a les publicacions dels centres.
- fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana.
- reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana i també reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis.

Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

La XIII Jornada de Cultura i Recerca Local de Catalunya està organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura, la Coordinadora de Centres d’Estudis de parla catalana, Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura de Reus 1859..

Al llarg d’aquests tres dies el Recercat oferirà fins a sis grups d’activitats diferents, repartides principalment en dos espais, el Centre de Lectura i la Plaça Evarist Fàbregas, totes d’entrada gratuïta: Premis Recercat, fira, exposicions, presentacions, debats i reflexions i activitats complementàries.

Trobareu el programa complet i tota la informació del Recercat a www.irmu.org/projects/recercat

Informació: Institut Ramon Muntaner

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar