Crònica de la visita tècnica de Patrimoni - PEU a Cirat (galeria d'imatges)

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

El passat 4 de març va tenir lloc la visita tècnica dels grups locals de Patrimoni – PEU per a conèixer el projecte del Grup de Cirat. A aquesta vista van acudir representants dels grups de Costur, Jérica, Montán, Suera, Vilanova d'Alcolea i Viver.

Com ja va sent habitual, la jornada va començar amb un esmorzar de retrobament en el qual ens vam posar al dia de l'actualitat dels projectes que estem desenvolupant. Una vegada finalitzat, vam visitar la col•lecció museográfica de Cirat situada en l'antic forn. En aquest lloc vam conèixer el projecte de l'Associació Cultural les Salines de Cirat per a posar en valor el seu museu a partir del desenvolupament d'accions participatives dels veïns i veïnes de la població.

vt cirat 16 marisa3

La visita tècnica va continuar en les antigues escoles de Cirat on va tenir lloc un col·loqui entre els participants en el qual es van realitzar aportacions i recomanacions per al projecte del Museu. Entre les aportacions realitzades, la importància de la recuperació de l'ús del forn, la cerca de projectes semblants per a cercar connexions i col·laboracions, la utilització de recursos com els cursos de restauració de mobles oferits des del PEU per a conservar i restaurar els objectes etnològics i la cerca de subvencions. En el transcurs d'aquest col·loqui, el grup de Cirat va presentar alguns dels projectes complementaris que estan preparant com la implicació dels xiquets i xiquetes del poble per a arreplegar vocabulari i realitzar un diccionari d'objectes tradicionals.

vt cirat 09 tino13

Una vegada finalitzat el col·loqui va tenir lloc la visita a la Torre del Conde de Cirat. Aquesta torre defensiva data de finals del segle XIII o principis de XIV. Al llarg de la seua història, la Torre del Conde ha tingut diversos usos que han anat des de torre defensiva a traster, dipòsit de queviures, presó o corral per als bous. Després d'una visita pels carrers de Cirat va tenir lloc el dinar i posterior recorregut pels voltants de la població en el qual vam poder conèixer espais com l'entorn del riu Millars, la font del Cerrillo o l'inici del barranc de las Salinas.

vt cirat 24 marisa1

Estem arreplegant les valoracions dels participants a la visita tècnica de Cirat. En uns dies les publicarem.


Mentrestant, us deixem ací una selecció de fotos de la visita dels Grups de Patrimoni – PEU a Cirat realitzades pels participants.

Imatges: Marisa Chiva i Tino García

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar