El bosc del temps

Escrit per Juan Fco. Cuartiella - Grup Los Taulons on . Posted in Notícies

Dissabte 22 d'octubre i en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni tindrà lloc, en a la població de Sant Rafel del Riu (Castelló), la visita a el “Bosc del Temps”, un projecte d'i per la naturalesa

Historia d'un pi

IMG-20161017-WA0010

El projecte “El bosc del temps” neix en els anys trenta del segle passat quan la Naturalesa va fer que, entre mitjà d'arbustos i males herbes, sortís, en una cantonada d'una franja de terreny al costat del riu Sénia, un petit pi. Era aquell un bonic lloc. Prop d'allí, hi havia un pont, un camí, un corral i un vell molí.

Van passar els anys i aquest pi es va fer gran. I amb les seves llavors i la plantació de més exemplars es va formar, a poc a poc i al seu voltant, un petit bosquet: el “Bosc del temps”.

El Bosc del temps

En el “Bosc del temps" s'han seleccionat 366 pins: punts com a dies té un any de traspàs posant en cadascú d'ells un dia de l'any i fent d'aquesta manera que, mitjançant un pi, la Naturalesa estigui present amb tots els nostres aniversaris any rere any. Per marcar el pas de les estacions s'ha utilitzat el color verd per a la Primavera, el groc per a l'Estiu, el marró per a la Tardor i el blanc de la neu per a l'Hivern.

Mitjançant les noves tecnologies - pàgina web www.elboscdeltemps.es i facebook -, la participació del Grup “Els Taulons” i les contribucions econòmiques dels interessats, estem donant a conèixer aquest bonic projecte amb la sana intenció de poder-nos conscienciar, tant nosaltres com les futures generacions, de l'important i fonamental que serà per a la nostra supervivència la nostra cura i respecte per la Naturalesa.

Us podeu imaginar poder formar un bosc del temps en tots els racons de la terra? Jo sí.

Juan Fco. Fuentes Cuartiella.

IMG-20161017-WA0011

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar