Taller Comunitats Patrimonials. III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Dijous 27 d'octubre i en el marc del III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial – CIEP3 tindrà lloc el taller “Comunitats Patrimonials”, impartit per Ángel Portolés, coordinador del projecte Patrimoni - PEU de la Universitat Jaume I.

Aquest taller se suma a la completíssima programació de CIEP3 que, en aquesta tercera edició, se centrarà en l'anàlisi de l'acció, la innovació i la reflexió en el camp de l'educació patrimonial a partir de l'anàlisi de projectes educatius actius que estan generant un moviment de l'Educació Patrimonial cap a postures més participatives, inclusives i socials.

Taller Comunitats Patrimonials

IMG 20160528 182001

Des de l'esfera local, estan apareixent tot un seguit de projectes veïnals basats en el coneixement i posada en valor del patrimoni cultural. Moltes d'aquestes iniciatives parteixen de grups de voluntaris que s'organitzen, de manera participativa i horitzontal, perquè el seu patrimoni siga conegut i volgut pels seus veïns i veïnes.

En definitiva, parlem de Comunitats Patrimonials que sorgeixen com a reflex d'una necessitat manifesta del territori. Que es caracteritzen tant per l'aproximació emocional al patrimoni dels seus integrants com per una progressiva especialització quant a tècniques i eines de socialització del patrimoni es refereix.

Amb aquest taller pretenem definir aquells elements que poden estar presents en l’aparició i desenvolupament de les Comunitats Patrimonials. Per a poder realitzar aquesta tasca plantejarem una dinàmica per grups en la qual ens centrarem en l'anàlisi de quatre eixos principals: territori, persones/actors, mètodes i recursos.

I per a començar, obrim la participació i plantegem la següent pregunta:

Què és per a tu una Comunitat Patrimonial?

Amb totes les vostres aportacions presentarem en el taller una primera aproximació del que és per a nosaltres una Comunitat Patrimonial i tindre així un punt de partida comú des del qual conèixer i aprendre junts.

Podeu participar afegint els vostres comentaris en aquesta notícia o des de twitter, utilitzant les etiquetes #comunidadesciep i la general del Congrés #CIEP3.

Voleu conèixer la mecànica del taller? Vos deixem unes Instruccions d'ús

T'esperem!

Taller Comunitats Patrimonials. Dijous 27 d'octubre a les 9:30. Sala 2. III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial. 26, 27 i 28 d'octubre. Complex Cultural El Águila (Madrid).

Notícia relacionada: El PEU participarà en el III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial (Madrid)
Tota la informació del Congrés: http://www.ciep3.oepe.es/

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar