Assemblea 2016 de Grups Locals de Patrimoni – PEU.

Escrit per Grups Locals de Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

L'Assemblea de Grups de Patrimoni és l'espai en el qual es revisa, de manera anual i general, el projecte i les seues línies estratègiques per a reflexionar sobre el seu estat i recorregut des de l'horitzontalitat que caracteritza al projecte. Des de fa tres anys, l'Assemblea té lloc en el marc de la Jornada d'Investigació del Patrimoni de juliol.

Les conclusions que plantegem en aquest document són fruit de les intervencions realitzades en l'Assemblea i se sumen a les aportacions d'anys anteriors per a, entre totes, definir les línies estratègiques del projecte Patrimoni – PEU per al pròxim cicle.

Assemblea 2016 de Grups Locals de Patrimoni – PEU.

08 peu2

Major visibilitat dels nostres projectes
Considerem fonamental que els nostres projectes siguen coneguts i volguts pels nostres veïns i veïnes. Com a punt de partida perquè es conega el nostre treball i que nous membres se sumeixen als nostres projectes. També és molt important que els nostres polítics i les institucions del nostre territori (Ajuntament, Diputació, Consellería, Universitat) coneguen el treball que estem realitzant per a posar en valor el nostre patrimoni cultural.

En aquest sentit, plantegem la necessitat de reforçar la representació institucional i política en les nostres activitats, convidant als nostres polítics – tant locals com a territorials - a què ens acompanyen perquè coneguen millor tant els nostres projectes com la xarxa de Grups Locals de Patrimoni-PEU. Depenent del tipus d'activitat, aquesta invitació podrà realitzar-se tant des dels Grups com des de la Universitat Jaume I.

En el cas de la Jornada anual de Patrimoni, els Grups Locals de Patrimoni dissenyarem prèviament l'horari i els continguts per a aprofitar l'assistència i participació dels nostres representants.

Segona fase de formació: especialització de continguts
Com a part de l'evolució dels grups, en l'Assemblea es planteja la possibilitat de dissenyar una segona fase de formació amb l'objectiu últim de donar a conèixer el nostre patrimoni i d'implicar en el procés als nostres veïns i veïnes.

En aquest sentit, plantegem la realització d'un itinerari formatiu especialitzat de caràcter anual i dirigit als Grups Locals de Patrimoni al que puguen també sumar-se els tècnics i membres del PEU, especialistes, alumnes UJI, etcètera. La definició i planificació de continguts serà realitzada amb la participació dels Grups Locals de Patrimoni.

Aquestes dues línies principals del 2016 se sumen a les conclusions de les dues edicions anteriors de l'Assemblea.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar