El PEU participarà en el III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial (Madrid)

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Els dies 26, 27 i 28 d'octubre tindrà lloc al complex Cultural El Águila de Madrid, el III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial i el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló estarà representat amb la participació del coordinador de Patrimoni-PEU Ángel Portolés en un dels tallers que portarà per títol “Comunitats Patrimonials”.

Si esteu interessats a assistir i/o participar en alguna de les seues modalitats del congrés (presentació de pòster i càpsules digitals), la preinscripció estarà oberta fins al 12 de setembre.

III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial

ciep3

Després de dues edicions en les quals es va analitzar l'estat de l'educació patrimonial en el marc europeu i es va desenvolupar un espai comú per a la trobada de professionals en el camp de la recerca i praxi de l'educació patrimonial, el III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial se centra en l'anàlisi de l'acció, innovació i reflexió en aquest camp, on els vincles trans-ibèrics tenen una gran importància, tenint a Brasil i Portugal com a països convidats.

Aquest tercer congrés, que forma part de les actuacions del Pla Nacional d'Educació i Patrimoni, està coorganitzat entre el IPCE, la Comunitat de Madrid, i les Universitats de Valladolid i País Basc. L'estructura dels temps i els espais de participació permetrà aprofundir en anàlisis profundes, delicats i acurats de projectes educatius actualment actius, que estan generant un moviment de l'Educació Patrimonial cap a postures més participatives, inclusives i socials.

Respecte a les línies temàtiques, que articulen aquesta tercera edició del congrés, són: la Recerca en Educació Patrimonial, Educació Patrimonial i Inclusió Social, Educació Patrimonial des de la base: comunitats, xarxes socials i Creació i Educació Patrimonial

Teniu tots els detalls del Congrés a aquest enllaç

Taller Comunitats Patrimonials

Una altra manera de fer les coses és possible. Basada en la cerca de connexions que tornen a vincular el patrimoni cultural amb nosaltres mateixos. Concebent el patrimoni com un recurs per al desenvolupament social i cultural del territori. Un mitjà per a constituir comunitats patrimonials crítiques, reflexives i actives que actuen des de l'esfera local com a plataforma per a la creació de xarxes territorials més àmplies que enfortisquen i visibilitzen cadascun dels nostres projectes. A partir d'una estructura horitzontal basada en la participació i en la inclusió des de la qual s'acompanye l'aparició d'espais des dels quals idear i desenvolupar projectes destinats a socialitzar de manera efectiva i afectiva el nostre patrimoni.

Quin ha de ser el nostre paper? Què podem fer? Com podem fer-ho?

Aquest taller cerca, abans de res, la complicitat i implicació dels assistents. Per a, entre tots, generar un coneixement pràctic i exportable que puga servir-nos en els nostres projectes i accions sobre educació patrimonial.

Estem preparant una sèrie de trobades virtuals prèvies des de les quals començar a enfocar aquest taller i des de les quals podreu aportar les vostres reflexions i suggeriments per a, entre tots, desenvolupar una Comunitat Patrimonial. Estigueu molt atents a aquesta web i a les xarxes (hashtags de twitter #ciep3 i #patrimoniuji ). Al octubre vos donarem tots els detalls.

Taller Comunitats Patrimonials. Dijous 27 d'octubre a les 9:30 en la sala 2 del Centre Cultural L'Àguila.
III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial. 26, 27 i 28 d'octubre. Complex Cultural L'Àguila (Madrid).

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar