El catàleg del patrimoni cultural i natural de Viver ja és una realitat

Escrit per Grupo de catalogación del patrimonio de Viver on . Posted in Notícies

Des de fa alguns mesos que el Grup de catalogació del patrimoni cultural i natural de Viver treballa en la realització d'un catàleg que arreplegue, temàticament, el ric patrimoni d'aquesta població de la comarca castellonenca de l'Alt Palància.

FUENTE VIVER

Fruit d'aquest treball i de la valuosa col·laboració d'un bon nombre de veïns i veïnes de la població, el Grup ha presentat i publicat els seus dos primers catàlegs: “Fonts i deus de Viver i la “Cultura del vi i cubs-lagar”. En tots dos casos, els catàlegs s'han allotjat en la web de l'Ajuntament de Viver i són de consulta i descàrrega gratuïta per a tots els interessats.

L'objectiu principal del Grup de catalogació del patrimoni cultural i natural de Viver és que aquest material servisca per a reflexionar tots junts sobre la importància i fragilitat del nostre patrimoni cultural. En aquest sentit, els catàlegs publicats es conceben com a punt de partida des dels quals poder realitzar les modificacions i ampliacions oportunes i suposaran, per tant, l'inici d'un procés veïnal per a la revisió del document.

Catàleg de Patrimoni de Viver: Fonts i deus de Viver
En aquest primer catàleg s'han agrupat les fonts naturals, deus, fonts urbanes, punts d'emmagatzematge i consum d'aigües tradicionals (tant de consum humà com a animal) i dipòsits per al subministrament d'aigua potable. Altres usos de l'aigua com són els regadius i l'ús de l'energia hidràulica seran tractats en un altre catàleg de patrimoni.

En aquest document s'inclouen els criteris de catalogació, vocabulari, col·laboradors, informadors i autors, bibliografia i cartografia, contacte i disponibilitat de l'arxiu del present dossier, fitxes de catalogació i llistats per ordre d'agrupació en fitxes.

ENLLAÇ Al CATÀLEG: Fonts i deus de Viver 

Catàleg de Patrimoni de Viver: Cultura del vi i cubs-lagar
Per a aquest catàleg els grups de catalogació del Patrimoni de Viver i el de recuperació de la cultura del vi de Viver sumen esforços per a mostrar una radiografia del vi a Viver.

En aquest catàleg s'inclouen els continguts recuperats pel grup del vi sobre història, processos de vitivinicultura tradicional, vocabulari i expressions populars sobre el vi, relació de cubs, algunes fitxes de cubs, descripció del Grup de recuperació de la cultura del vi a Viver i tot un seguit de Annexos amb articles sobre el tema.

ENLLAÇ Al CATÀLEG: Cultura del vi i cubs-lagar 

CUBO ALONSO 2016

 

Imatges: Grup de catalogació del patrimoni de Viver

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar