A PEU de Patrimoni. Valoracions de la XI Jornada de Patrimoni

Escrit per Joaquim Buj on . Posted in Notícies

El nostre company i amic Joaquim Buj, va escriure unes valoracions fa uns dies sobre la XI edició de la Jornada d’Investigació del Patrimoni del passat juliol a “Vinaròs News” que volem compartir amb tots vosaltres:

A PEU de Patrimoni

DSCN3926

Per segon any consecutiu, este estiu he tingut l’ocasió de participar a la Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I. Enguany n'ha estat l’onzena edició, coincidint amb el 25è aniversari de la institució de Castelló de la Plana, a la Llotja del Cànem, el campus universitari situat al nucli històric de la ciutat, molt reformat i millorat des que jo hi anava de menut, sobretot als metges, molt sovint.

Com en cadascuna de les edicions anteriors, la Jornada és un dels punts de trobada, formació i reflexió dels grups locals de Patrimoni. Precisament, la insistència dels companys del Grup de Catalogació Los Taulons de Sant Rafael-El Castell (amb els quals compartim el projecte Terres de Cruïlla) va propiciar que l’any passat alguns membres de Lo Rafal descobríssim esta jornada i el programa de Patrimoni de l'UJI. Fruit de l’assessorament que fa la universitat als pobles de Castelló de menys de 5.000 habitants, va sorgir, ja fa uns quants anys, el grup Los Taulons, el qual ha fet una important faena de catalogació dels passos per sobre del riu Sénia (amb taulons) fins a la construcció del pont entre Sant Rafael i el Barri, a més d’altres elements patrimonials.

Podeu llegir el text complet en aquest enllaç: A PEU de Patrimoni

Imatge: Joaquim Buj. Escoltant les explicacions de Joan Ferreres a Sant Jordi.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar