Patrimoni – PEU estarà representat en el “Simposi internacional sobre paisatges culturals de la llista de patrimoni mundial”

Escrit per Projecte Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

Els dies 28, 29 i 30 de setembre tindrà lloc a la Llotja del Cànem, seu a Castelló de la Universitat Jaume I, el “Simposi internacional sobre paisatges culturals de la llista de patrimoni mundial. Claus per a la seua identificació i criteris per a la seua gestió”. Aquest simposi està organitzat per la Universitat Jaume I i la Fundació Universitat Empresa (FUE-UJI) i compta amb la col·laboració de Diputació de Castelló i Generalitat Valenciana.

cartel

El coordinador de Patrimoni – PEU participarà en la taula redona "Ideant criteris i mètodes de gestió dels territoris patrimonials" moderada per Víctor Fernández Salinas que tindrà lloc el dia 30 de setembre. Juntament amb Ángel Portolés, en aquesta taula participaran també Coral Escorihuela, Guillem Monferrer, Antonio Giner, Ivana Ponsoda, l’empresa Itinerantur i Belén Bachero.

L'objecte del “Simposi internacional sobre paisatges culturals de la llista de patrimoni mundial. Claus per a la seua identificació i criteris per a la seua gestió” és avançar en el debat sobre els territoris patrimonials (paisatges i itineraris culturals) des de la perspectiva de la Unesco, amb una especial atenció als paisatges i recursos patrimonials del territori del Penyagolosa (Castelló). Què són i com es projecten en l'espai aquests patrimonis emergents?; quins són les seues escales i trets patrimonials bàsics?; què és patrimonial dins d'ells?; com identificar aquests territoris patrimonials, en els seus diferents rangs o abastos (regional, nacional, internacional?; quin significat té en ells els valors i les paraules clau en el món del patrimoni com: antiguitat, valor estètic, valor històric, autenticitat, integritat, restauració, rehabilitació, conservació, etc.?; com projectar una candidatura d'aquestes categories patrimonials a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco?; com identificar en ells els valors universals excepcionals que la Unesco exigeix als seus béns?; com plantejar en ells un pla de gestió?: amb quins instruments i agents?, aquestes són algunes preguntes sobre les quals se suggereix debatre i a les quals s'intentarà donar resposta en el simposi.

Informació i matrícula en: http://www.fue.uji.es/paisajesculturales

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar