El nostre patrimoni cultural. La definició del grup de Patrimoni de Vilafamés

Escrit per Grup de Vilafamés - Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Els dies 28 i 29 de juliol va tenir lloc a Vilafamés el taller “El projecte de catalogació de fotografies antigues”. Aquest taller forma part de l'oferta formativa de Patrimoni – PEU i es planteja com un punt de partida perquè el grup local reflexione sobre el seu patrimoni i es plantege la realització de projectes culturals sobre el seu coneixement i posada en valor.

IMG 20160729 184302

En el marc d'aquest taller, el Grup de Vilafamés va consensuar la seua definició de patrimoni cultural:

El nostre patrimoni cultural
Amb el nostre patrimoni cultural podem transmetre, a les generacions següents, el nostre llegat històric, cultural i festiu.

Per a nosaltres, el patrimoni cultural són totes aquelles manifestacions, materials i immaterials, que ens identifiquen i caracteritzen com a poble i com a grup social. Està format per la nostra llengua, les nostres tradicions i folklore, la nostra arquitectura, indumentària, oficis, festes, música i patrimoni sonor, paisatge, arxius, etcètera i, en primer lloc, per nosaltres mateixos: les persones que construïm, definim i som el principal patrimoni cultural.

Ara mateix, el patrimoni cultural es troba en un moment complicat. Som conscients dels perills de l’abandonament, la degradació i el pas del temps però, sobretot, considerem molt preocupant el desconeixement i la infravaloració cap a la nostre patrimoni cultural per part tant de la societat civil com del poder polític.

El patrimoni ens explica el que hem estat i ens ajuda a transformar el nostre futur per a millorar-ho. Per a nosaltres, el patrimoni cultural és un recurs per a la cohesió i definició de la nostra identitat com a poble. I per tal de conèixer-lo, considerem fonamental estimar-lo mitjançant una acurada posada en valor on estiga molt present tota la població i on l’educació tinga un paper fonamental i transversal.

Grup de patrimoni de Vilafamés. Juliol 2016

IMG 20160721 204817

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar