Curs de pedra seca a Vistabella del Maestrat. Estiu 2016

Escrit per Ivana Ponsoda on . Posted in Notícies

Els propers dies 16 i 17 de juliol de 2016 es realitzarà a Vistabella del Maestrat un curs de pedra seca, gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Vistabella i el Programa d'Extensió Universitària (PEU) de l'UJI. Aquest curs s'inclou al Programa Patrimoni del PEU, donat que l'objectiu és aprendre certes nocions bàsiques d'esta tècnica constructiva tradicional que tants elements de caràcter patrimonial ha deixat als territoris de l'interior de Castelló.

2015-06-11 10.36.18

Vistabella és un poble amb un gran número i varietat de construccions de pedra seca, on tradicionalment l'ofici de paredador es transmetia de generació en generació. Actualment ha hagut un tall en esta transmissió i l'ofici està en greu risc de desaparició. Mitjançant estos tallers, que es solen realitzar una vegada a l'any en esta població, es pretén posar en valor aquest tipus de construcció i la tècnica constructiva que les fa possibles. Enguany, el curs té una durada de 12 hores, distribuïdes en dos dies, dissabte i diumenge, perquè l'objectiu és fer una primera sessió teòrica per explicar els fonaments de la tècnica constructiva i les possibilitats de revalorització d'aquest patrimoni. Posteriorment, es realitzaran dues sessions pràctiques de reconstrucció d'elements de pedra seca.

El curs serà impartit per Ivana Ponsoda i el contingut i horaris seran els següents:

Dissabte 16 de juliol:
De 10 a 14 h.: classe teòrica sobre els conceptes bàsics de la construcció en pedra seca. Visita guiada a construccions de pedra seca del terme.
De 16 a 19 h.: classe pràctica de construcció d'una coberta de pedra seca. Reconstrucció d'una falsa volta en una caseta.

Diumenge 17 de juliol:
de 9 a 14 h: classe pràctica de construcció d'un marge de pedra seca. Reconstrucció d'una solsida en un bancal.

Per aquelles persones interessades a participar, cal inscriure's a l'Ajuntament de Vistabella.

Ivana Ponsoda Revert
Arquitecta i Paredadora

caseta gran

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar