XI Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural: Experiències per a socialitzar el nostre patrimoni. Castelló. 23 de juliol.

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

El pròxim 23 de juliol tindrà lloc la XI Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I.

Com en cadascuna de les edicions anteriors, la Jornada és un dels punts de trobada, formació i reflexió dels Grups Locals de Patrimoni. Tant la seua estructura com la temàtica d'enguany han sigut consensuades en l'Assemblea de Grups realitzada el passat 28 de maig en el marc de la Visita tècnica de Patrimoni al municipi d'Altura (Castelló).

25 2016 vt altura paportoles12

Per a aquesta XI edició, el fil conductor de la Jornada serà la cerca de claus per a donar a conèixer els valors del nostre patrimoni i dels nostres projectes d'una forma que siga capaç d'arribar a la ciutadania. De connectar amb els nostres veïns i veïnes per a fer possible l'establiment de relacions afectives al voltant del nostre patrimoni cultural. Des del principi. A partir d'accions imaginatives i cercant la implicació de tots. Cadascun des de les seues possibilitats i les seues preferències. Per a propiciar una aproximació cordial al nostre patrimoni. I que totes aquestes relacions facen que, a poc a poc, es vagen sumant als nostres projectes, gent nova que ens garantisca el present i el futur dels nostres projectes.

I com a punt de partida per a la jornada comptarem amb la participació de Sara González Cambeiro i Diana Sánchez Mustieles:

Participació, pluralitat i socialització: la gestió del Patrimoni Immaterial en Labrit Patrimonio'. Sara González Cambeiro (Labrit Patrimonio)

vlcsnap-2016-06-15-15h22m00s659

Sara González Cambeiro està especialitzada en la salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial i estarà amb nosaltres en representació de l'empresa Labrit Patrimonio.

Labrit Patrimonio recopila les històries de vida dels nostres majors en format audiovisual digital d'alta definició perquè, amb una pluralitat de fonts orals directes, es puga salvaguardar el PCI del segle XX. Des de Labrit Multimedia, per la seua banda, se centra a planificar, desenvolupar i investigar sobre models de transmissió perquè el Patrimoni recopilat puga arribar de manera efectiva a la resta de la societat.

En el següent enllaç es poden veure els resultats dels productes desenvolupats en els últims anys https://vimeo.com/labritmultimedia.

Patrimoni Industrial per a tots els públics. Diana Sánchez Mustieles

WP 20160223 17 14 45 Pro

Diana Sánchez Mustieles està especialitzada en la recerca i divulgació del Patrimoni Industrial. Va començar fa 5 anys el blog “Patrimonio Industrial Arquitectónico” per a donar a conèixer i mostrar els valors d'aquest patrimoni, realitzant xarrades, ponències i comunicacions sobre el mateix. El seu principal objectiu és que els ciutadans sàpien apreciar aquest patrimoni i ho reconeguen com a propi que d’ha de protegir i recuperar.

Per a conèixer millor a Diana Sánchez Mustieles us convidem a què visiteu el seu blog: http://patrimonioindustrialarquitectonico.com/

 

Aquestes dues intervencions se sumaran a les dels representants dels Grups Locals de Patrimoni, a les comunicacions convidades i als assistents a la jornada per a, entre tots, definir les claus per a la socialització afectiva del nostre patrimoni.

XI Jornada de Patrimoni: Inscripció i Horari

XI Jornada de Patrimoni: Comunicacions de projectes

XI Jornada de Patrimoni: Taller "Claus per a socialitzar el nostre patrimoni"

XI Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural. 23 de juliol. Llotja del Cànem, Seu de la Universitat Jaume I de Castelló en la ciutat.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar