mv09-15. En la recuperació del patrimoni cultural hi cabem tots: Rogelio Tena, testimoni viu de Vilafranca
Seguim el treball iniciat l’any 2016 amb els usuaris d’Ateneu (vegeu article en Memòria Viva núm. 8), persones amb diversitat funcional que presenten afectacions a diferents nivells, cognitius, emocionals, físics i socials. Així tot i haver patit un ictus, aquesta gent té consciència de moltes coses i està sempre a punt per a qualsevol iniciativa que els proposes. Ells recorden coses dels seus pobles, del seu treball, de la seua vida abans.
Aleshores, seguim amb grup de debat entre ells per a veure quines són les seues experiències i estudiar la manera de com poder aportar el seu coneixement a la societat, de poder-se integrar com tothom en una societat que un dia, sense voler, van haver de deixar pel seu estat.
En aquesta edició treballem la persona de Rogelio Tena i el que va signi car per a Vilafranca des de la seua implicació en el món de la política ns a l’any 2001, quan va patir l’ictus, atesa la normalitat que busquem en la recerca.
Hem treballat a casa, hem visitat Vilafranca, el Llosar, la Marie Claire, hem dinat a l’Hotel. En de nitiva, hem fet un treball com qualsevol altre equip de treball, un grup de debat que ja havíem creat.
Llavors, en la recuperació del patrimoni cultural hi cabem tots.
Joan Josep Trilles Font (coord.)
Paraules clau: Ictus, Ateneu Castelló, Vilafranca, Marie Claire, Cuba, Central tèrmica d’Andorra (Terol), Colorines.